TikTok, filmler ve TV şovları için bir Vikipedi’ye dönüşüyor


Yazının Tarihi: 09 Ağustos 2024 Yazar: Konstancija Gasaitytė Gazeteci


Daniel Constante’nin fotoğrafı | Shutterstock

TikTok Spotlight, kullanıcılara filmler ve TV şovları hakkında en son bilgileri sağlar.

TikTok, kullanıcıların yaklaşan filmler, TV şovları ve seriler hakkında daha fazla bilgi edinmelerine olanak tanıyacak TikTok Spotlight adlı yeni bir uygulama içi özelliği yayınlamak üzere.

Sosyal medya uygulaması, özelliğin nasıl çalıştığına dair birkaç ayrıntı paylaştı. Kullanıcılar henüz yayınlanmamış film ve TV şovlarıyla ilgili TikTok videoları izlerken, belirli bir film veya TV şovuna adanmış özel bir açılış sayfasına sunulan bir bağlantı bağlantısını takip edebilirler.

TikTok, açılış sayfasında kullanıcıların film veya TV dizisi hakkında “özet, oyuncu kadrosu, resmi hesaplar ve aynı başlığa bağlı diğer içerik oluşturucularının içerik koleksiyonu dahil olmak üzere ayrıntılı bilgiler bulabileceğini, böylece hayranların hayran kitlesini ve başlık etrafındaki sohbetleri keşfetmelerine ve kendilerini topluluğa tamamen kaptırmalarına olanak tanınacağını” belirtiyor.

Platform kullanıcıları bu bilgilere ek olarak, yayın akış seçeneklerini de görebilecek veya sinemada izlemek için film bileti satın alabilecekler.

TikTok bu yeni özelliği “[…] platformunda topluluğu teşvik eden ve stüdyoların yaklaşan sürümler ve kütüphane içerikleri için TikTok’un gücünden yararlanmasını kolaylaştıran yeni bir tanıtım çözümü” olarak adlandırıyor.

Bunun işe yaraması için şirket, stüdyolarla iş birliği yapıyor ve onlara TikTok kullanıcılarının içeriklerine nasıl tepki verdiklerine ve “gelişen trendleri” nasıl aradıkları konusunda fikir veren bir analiz panosu sağlıyor.

Bu özellik daha önce Dune: Part Two ve House of the Dragon oyunlarının tanıtımı sırasında test edilmişti.



Open chat
Merhaba 👋
Sana nasıl yardımcı olabilirim?