Netflix “yıkıcı” bir anime sızıntısı yaşadı, Arcane 2. Sezon ve diğer başlıklar çevrimiçi olarak paylaşıldı


Yazının Tarihi:  09 Ağustos 2024 Yazar: Ernestas Naprys, Kıdemli Gazeteci


Resim: pixinoo | Shutterstock

Arcane Sezon 2, Heartstopper Sezon 3, Dandadan, Ranma ½ ve Terminator Zero gibi uzun zamandır beklenen bazı animasyon dizilerinin tam bölümleri, birden fazla kaynağa göre çevrimiçi olarak sızdırıldı. Ayrıca Sünger Bob Filmi ve Mononoke Filmi’nin de sızdırıldığına dair iddialar var.

Netflix’in büyük bir veri ihlali yaşadığı ve merakla beklenen dizilerin tüm bölümlerinin çevrimiçi olarak sızdırıldığı ortaya çıkınca milyonlarca dolarlık kayıp yaşanabilir.

IGN’ye göre sızdırılan bölümler düşük kalitede ve yanmış zaman damgaları, “Dahili Kullanım İçin” filigranı ve müzik ve ses efektleri için açıklamalar içeriyor. Klipler ilk önce sosyal medyada göründü ve ardından içerik torrent sitelerinde ortaya çıktı.

Arcane, dört Primetime Emmy Ödülü ve beş Annie Ödülü dahil olmak üzere en az 22 ödül kazanan oldukça başarılı bir oyun uyarlamasıdır. 2021’de yayınlanan 1. Sezon, IMDB’de en iyi TV şovları arasında hala 28. sırada yer almaktadır.

YouTube anime ve manga eleştirmeni Jacob Seibers, daha çok Chibi Reviews adıyla biliniyor, bu olayı “anime tarihindeki en büyük sızıntı felaketi” olarak tanımlıyor.

X’in tweetinde “Daha önce böyle bir şey görmedim” yazıyor.

TheWrap, Netflix’in bir sözcüsünden özel bir açıklama aldı. Sözcü, Netflix’in “post prodüksiyon ortaklarından birinin tehlikeye atıldığını ve maalesef bazı yapımlarımızın görüntülerinin çevrimiçi olarak sızdırıldığını” iddia etti.

Ekip, içeriği kaldırmak için “agresif” bir şekilde çalışıyor.

Anime News Network, anime serilerinin 4chan ve torrent toplayıcıları gibi sitelere sızdırıldığını bildiren ilk kişilerden biriydi . Video klipler 640×360 veya 640×352 gibi düşük çözünürlüklerdedir.

Sızıntı Crunchyroll’u da etkiledi. Sızdırılan başlıklar arasında Re: Zero Sezon 3 de var.

İçeriğin büyük kısmının bu sonbaharda yayınlanması planlanıyordu.



Open chat
Merhaba 👋
Sana nasıl yardımcı olabilirim?